Juist nu is een zakelijke fotoshoot belangrijk

22/01/2021

De Corona crisis heeft de weerslag op iedereen. En voor ondernemers is dit zeker geen gemakkelijke tijd. De onzekerheid, maatregelen en gebrek aan perspectief maken het niet altijd makkelijk. Maar toch zijn er bepaalde zaken die je juist nu heel goed kan doen. Denk aan het opdoen van extra kennis, het volgen van cursussen en nadenken over je aanbod, je website updaten (inclusief frisse foto’s). En over dat laatste wil ik het in deze blog hebben; vanuit mijn visie als fotograaf leg ik uit waarom goede foto’s juist nu zo belangrijk zijn voor je bedrijf en waarom een zakelijke fotoshoot juist nu een goed idee is!

Waarom is het gebruik van foto’s op je website zo belangrijk?

Misschien herken je het wel; je bent op zoek naar een nieuwe fijne fysiotherapeut, coach, kapper, psycholoog. Je gaat zoeken op Google en binnen no-time verschijnen er honderden hits. Je begint maar gewoon bovenaan de lijst. Website openen en een beetje lezen en dan eerst maar op zoek naar een foto. Nee, die persoon spreekt mij niet aan. Verder zoeken op dezelfde manier; hé, maar die vrouw ziet er leuk en spontaan uit. Eens verder lezen of zij goed bij mij past.

Zo gaat het bij mij. En bij heel veel anderen precies hetzelfde. Een foto is vaak toch doorslaggevend of we verder gaan lezen en of we uiteindelijk contact op nemen met die persoon. En zeg nou zelf; dat vakantiekiekje van 5 jaar geleden geeft niet echt het juiste beeld van jouw als persoon? Of die korrelige foto waarop je nauwelijks zichtbaar bent? Of die pasfoto; die straalt ook niet uit wat jij graag wilt laten zien toch?

Mijn advies als fotograaf is echt om er voor te zorgen dat je up-to date foto’s van jezelf op je website hebt staan. En ik hoor je denken; mensen kiezen toch voor wat ik doe? Hmm..denk nog eens na. Doe jij dit zelf ook? Of geef je de voorkeur voor iemand waarbij jij visueel en tekstueel een klik voelt? Ja, lijkt mij!

Zakelijke fotoshoot Haarlem Manon Galama Fotograaf Elswout Kennemerduinen Haarlem Overveen Heemskerk Hillegom Velsen Zandvoort Bloemendaal Fotografie Portretfotograaf Zakelijke fotografie Social branding Familiefotograaf familiefotografie gezinsfotograaf bedrijfsfotografie loveshoot trouwfotograaf verloving cadeau aanzoek fotograferen fotoshoot photoshoot Loveshoot zwangerschapsshoot newbornfotograaf Ondernemer gezinsfoto photographer Amsterdam

Waarom het juist nu goed is die zakelijke fotoshoot te boeken?

We leven in een aparte wereld. Een wereld waarin heel veel digitaal plaatsvindt en minder in real life. Niet zo gek dat het nog belangrijker is geworden hoe jij online overkomt als persoon. En hoe jij overkomt online, laten we zeggen je website, heeft natuurlijk me enorm veel zaken te maken. Je huisstijl en schrijfstijl kunnen veel vertellen over wie jij bent. Maar een goede foto van jezelf kan zoveel vertellen! En dat in één oogopslag.

Goed, ik denk dat ik het belang van professionele foto’s op je bedrijfspagina wel duidelijk heb gemaakt. Maar waarom dan juist nu?

Omdat dit het moment is om jou te onderscheiden van anderen. Er zijn vast en zeker veel soortgelijke ondernemers werkzaam in hetzelfde gebied. Maar er is niemand zoals jij! Laat aan je toekomstige potentiële klanten zien wie jij echt bent door foto’s te laten maken door een professionele portretfotograaf. Foto’s waarop jouw unieke persoonlijkheid en karakter goed zichtbaar is. Hiermee onderscheid je je van de collega’s met de nietszeggende vakantiekiekjes op hun website.

Zoals ik al zei, alles speelt zich meer digitaal af. Dus dat is ook de plek om goed zichtbaar te zijn nu. Er zijn geen offline netwerkbijeenkomsten momenteel of je ontmoet jou nieuwe klant niet bij een borrel van je neef. Dit is dus het moment om er voor te zorgen dat jij online uitstraalt wie jij bent.

Daarnaast zijn er bepaalde plekken nog beter geschikt voor een fotoshoot. In het centrum van Haarlem is het momenteel erg rustig. Het ideale moment om foto’s te laten nemen.

Manon Galama Fotograaf Elswout Kennemerduinen Haarlem Overveen Heemskerk Hillegom Velsen Zandvoort Bloemendaal Fotografie Portretfotograaf Zakelijke fotografie Social branding Familiefotograaf familiefotografie gezinsfotograaf bedrijfsfotografie loveshoot trouwfotograaf verloving cadeau aanzoek fotograferen fotoshoot photoshoot Loveshoot zwangerschapsshoot newbornfotograaf Ondernemer gezinsfoto photographer Amsterdam

En heb ik jouw ogen geopend?

Mocht je na het lezen van deze blog inderdaad inzien dat het tijd wordt voor die nieuwe zakelijke foto’s van jezelf? Dan hoef je mij enkel een mailtje te sturen. Ik bied momenteel enkel kortdurende fotoshoots aan in de omgeving van Haarlem. En je kunt dus al die mooie foto’s op je website hebben voor een bedrag van 85 euro.

Klik hier voor alle informatie over de kortdurende zakelijke fotoshoot.

Ik hoop je binnenkort te zien bij een zakelijke fotoshoot bij ‘t Wed of in het centrum van Haarlem.

Veel liefs, Manon