Mijn favorieten als ondernemer

29/01/2021

Er bestaan tegenwoordig oneindig veel apps en producten. Allemaal dingen die voor jou bepaalde taken makkelijker of fijner kunnen maken. Maar soms weet je gewoon niet meer waar je het moet zoeken; er is immers zo’n enorm aanbod. Daarom hierbij mijn favorieten als ondernemer.

Canva

Canva is de plek voor jou als je op een makkelijkere manier mooie designs wil maken. Zonder enige voorkennis kan je allerlei mooie lay-outs maken. Canva is enorm veelzijdig en heel nuttig voor jou als ondernemer; de mogelijkheden zijn echt oneindig. Je kan er een e-book mee vormgeven, je stories in maken, een kaart vormgeven en ga zo maar door. In Canva staan duizenden templates klaar om door jou gebruikt te worden. Je kan de kleuren aanpassen aan je huisstijl en je eigen foto’s en tekst toevoegen. Canva is te downloaden als app, maar je kan het ook gewoon gebruiken in je browser. Ik gebruik zelf de gratis versie, hiermee heb je namelijk al zoveel mogelijkheden.

Dit is zeker één van mijn meest gebruikte favorieten als ondernemer!

Later

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik plan mijn Instagram posts altijd in. Om 2 redenen eigenlijk;
– Ik ga er 1 keer per week voor zitten en schrijf minimaal 3 Instagram posts. Dit werkt voor mij erg efficiënt en fijn.
– Ik kan zien hoe mijn feed eruit gaat zien en kan hierin volop schuiven voordat ik het online zet.

Om die posts in te plannen gebruik ik Later. Ik plan mijn posts in op mijn computer. Daar staan ook al mijn foto’s op, dus dat werkt sowieso fijner. En het typt ook nog eens sneller dan op je mobiel. Ik krijg vervolgens op mijn mobiel een notificatie en hoef dan alleen nog op publiceren te klikken. Je kan er ook voor kiezen om de post automatisch te plaatsen, maar ik vind het zelf wel fijn om die controle zelf nog te hebben.

Je kan Later gebruiken in je browser maar je kan hem ook downloaden als app op je mobiel. Ik gebruik zelf de gratis versie.

Evernote

Lijstjes, lijstjes, lijstjes. Ik ben er dol op. Maar 1 probleem; doordat ik lijstjes op papier heb en in mijn mobiel is het niet meer overzichtelijk. En ik raak die lijstjes ook nog wel eens kwijt. Daarom gebruik ik nu enkel Evernote. Een online systeem om jouw notities bij te houden.

Ik schrijf hier dus mijn ideeën in op voor de korte en lange termijn en mijn lijstjes met to-do’s voor zowel de lange termijn als de korte termijn. Je kan het in je browser gebruiken, maar ook als app. En dit synchroniseert natuurlijk automatisch. Dus als ik even niet achter mijn computer zit, dan schrijf ik het in de Evernote app op mijn mobiel. Je hebt zowel een gratis als een betaalde versie. Kijk even welke versie voor jou handig is.

Een noice canceling headphone

Het was destijds best een uitgave, maar ik ben nu 1,5 jaar in het bezit van een Noice Canceling Headphone. En dat is echt zo’n goede aankoop geweest. Het maakt werken (thuis!) vele malen fijner. Zelf heb ik de Sony wh-1000xm3. Inmiddels heb je alweer een nieuwere versie, maar ik vind die van mij echt top! Het onderdrukt ruis, stemmen en geluiden in het huis en ook op straat. Daarnaast is het geluid echt enorm helder en goed. Door deze headphone zit ik heel erg in mijn eigen bubbel en ik vind dat heerlijk!

De prijs van mijn headphone is inmiddels rond de 241 euro. Best een uitgave voor een headphone. Maar geloof mij, het is echt elke euro waard.

Toggle

Je uren registreren als ondernemer. Enorm belangrijk, maar niet het leukst om te doen. En je vergeet het enorm snel. Ik gebruik zelf Toggle om mijn uren te registreren. Ik vind het zelf een prettig systeem en vul zelf altijd achteraf mijn uren in. Je kan namelijk ook een timer laten lopen, maar daar ben ik zelf niet zo’n fan van.
Om ervoor te zorgen dat ik het dagelijks invul, laat ik het tabblad standaard open staan. Zo zie ik het altijd wel staan en vergeet ik het eigenlijk. Maar je kan ook instellen dat je een reminder krijgt van Toggle of je zet een reminder in je mobiel die je eraan herinnert dat je je uren registreert.

De podcast van Raisa Zwart

Zit jij soms even in een ondernemersdipje, twijfel je aan jezelf als ondernemer of heb je behoefte aan wat inspiratie. Luister dan zeker eens de podcast van Raisa Zwart. Ze richt zich met name op creatieve ondernemers, maar veel van haar afleveringen zijn geschikt voor ieder soort ondernemer. Raisa kan mij echt motiveren en mijn ogen openen over bepaalde onderwerpen. Echt een favoriet van mij dus!

Dit waren mijn favorieten als ondernemer

Natuurlijk zijn er nog veel meer apps en producten waar ik fan van ben. Maar die richten zich vaak meer op fotografie. Dus die favorieten volgen in een andere blog.

Hopelijk haal je inspiratie uit mijn lijstje met favorieten als ondernemer.

*In deze blog zijn affiliate linkjes verwerkt