Welke regels hanteer ik tijdens een fotoshoot?
Manon Galama Fotograaf Elswout Kennemerduinen Haarlem Overveen Heemskerk Hillegom Velsen Zandvoort Bloemendaal Fotografie Portretfotograaf Zakelijke fotografie Social branding Familiefotograaf familiefotografie gezinsfotograaf bedrijfsfotografie loveshoot trouwfotograaf verloving cadeau aanzoek fotograferen fotoshoot photoshoot Loveshoot zwangerschapsshoot newbornfotograaf Ondernemer gezinsfoto photographer Amsterdam

Update maart 2021: al mijn reguliere fotoshoots kunnen doorgaan. Maar er zijn wel een aantal regels van kracht.

– Tijdens elke fotoshoot zijn de regels die zijn gesteld door de Rijksoverheid van kracht. We zullen dus ten alle tijden 1,5 meter afstand houden! Hierdoor zal ik geen eerste beelden laten zien op mijn camera en we schudden geen handen.

– Als jij (of je partner) verkoudheidsklachten heeft dan blijf je thuis en annuleer je de fotoshoot. Indien ik tijdens de fotoshoot toch merk dat je verkoudheidssymptomen vertoont, kan ik de fotoshoot alsnog vroegtijdig stoppen.

– Als ik verkoudheidsklachten heb zal ik de fotoshoot annuleren.

– We zullen fotograferen op een locatie en tijdstip waarop het niet te druk is. Hier zal dus bij het plannen van de shoot rekening mee gehouden worden.

Veelgestelde vragen

– Krijg ik mijn geld terug als ik moet annuleren omdat ik verkoudheidsklachten heb?
Ik verwacht van mijn klanten dat ze de fotoshoot annuleren als ze verkoudheidsklachten hebben. Dit geldt ook als maar één iemand uit het gezin iets van klachten heeft. In principe kijken we eerst of we een nieuwe datum kunnen vinden. Mocht dit om wat voor reden niet mogelijk zijn, dan ontvang je een volledige restitutie. Echter, indien ik tijdens de fotoshoot merk dat je toch verkoudheidsklachten hebt, kan ik de fotoshoot vroegtijdig stoppen. In deze situatie krijg je geen restitutie. Dus neem vooral je eigen verantwoordelijkheid zodat we het voor iedereen veilig kunnen houden.

– Krijg ik mijn geld terug als Manon Galama als fotograaf de fotoshoot annuleert?
Ja, als ik, als fotograaf,  verkoudheidsklachten heb zal ik de fotoshoot annuleren en heb jij recht op een volledige restitutie. Maar ook hier zullen we eerst kijken voor een nieuwe datum.

– Waarom vinden de fotoshoots enkel plaats in de vroege ochtend en avond?
Dit heeft twee redenen. Ten eerste is het licht in de vroege ochtend en avond veel mooier, waardoor het resultaat van de foto’s ook mooier zal zijn. Daarnaast heeft het te maken met het feit dat het wordt aangeraden om drukke plekken te vermijden. In de vroege ochtend en avond is het over het algemeen rustiger.